понеделник, 28 септември 2009 г.

Продават повече елитни имоти

През последното тримесечие на тази година се очаква около 10-15 на сто ръст на броя на успешните продажби на елитни имоти спрямо предходното тримесечие и стабилизация на цените, прогнозира за БТА управляващият партньор на "Лукс имоти" Никола Стоянов. Средните цени на луксозни апартаменти към края на годината се очаква да се стабилизират на равнища от 1000 и 1300 евро на квадратен метър. Стоянов обоснова прогнозата си с позитивните новини, идващи от САЩ и Западна Европа за излизане от икономическата криза.

Освен това спокойствието се завръща сред инвеститорите и дори капиталовите пазари са за пореден месец във възход, допълни той. Експертът посочи като възможно през пролетта на 2010 год. да има малки повишения - до 10 на сто, в цените на най-елитните и уникални недвижимости. С успокояването на пазара на имоти и новините за стабилност в икономиката очакваме стресът на пазара на имоти да премине и купувачите и продавачите да се завърнат, каза Стоянов. Има индикации, че банките вече разполагат с достатъчно ресурс и постепенно се връщат към отпускането на ипотечни кредити. Очакваме сегментът на елитните имоти да се възстанови първи заради високите качества на имотите и непреходната стойност, която те предлагат - локация, качество, престиж, допълни той. Според Стоянов пазарът в София ще се възстанови първи, последван от пазарите във Варна и в другите големи градове. Определено има глад за качествени жилища и офиси и смятаме, че сделките ще се възобновят по-чувствително към началото на лятото на 2010 година, прогнозира специалистът.

Няма коментари:

Популярни публикации

Ако Вие търсите да закупите или да наемете имот

Вижте нашите най-атрактивни предложения:


Продажба на имоти - продава имоти до 50 000 EUR!


Имоти под наем - под наем до 300 EUR!


Eксклузивни оферти за продажба на имоти БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!



Можете да се информирате за новостите на пазара на недвижими имоти: новини за имоти,

както и за нашите най-нови предложения: последни оферти за имоти


А ако искате да ги получавате редовно и без усилие – абонирайте се за новините и за офертите с вашия RSS рийдър: RSS Новини ; RSS имоти


последни новини

последни оферти в София

Популярни публикации

My "Недвижими имоти" Bundle

търсене в този блог

Headlines

Новини: