петък, 4 септември 2009 г.

Жилищата в София на цени от 500 евро за кв.м

Икономическата и кредитна криза понижи цените на жилищата в София, които бяха достигнали нереално високи нива през последните няколко години. Освен това ниското търсене и голямо предлагане допълнително оказва влияние върху цените на жилищните имоти.

Ако преди 1-2 години в столицата не можеше да бъде сключена сделка на нива под 1 000 евро за кв. м, в момента средните цени в някои квартали са паднали наполовина и в квартали като Надежда 6, Обеля 1 и 2 и Лев Толстой средните продажни цени се движат между 570 и 770 евро за кв.м., сочат данни на imoti.net.

Освен ниските цени, някои от агенциите посредници при продажбата на жилища не включват комисионна при сключване на сделката, което преди беше невъзможно. Повечето потенциални купувачи търсят напълно завършено жилище с Акт 16, като добрите комуникационни и транспортни връзки са с предимство.

От агенция "Адрес" предлагат едностайно жилище с площ 20 кв. м в кв. Редута на цена от 19 000 евро, а за 26 500 евро можете да станете собственик на жилище в Овча Купел с площ 44 кв. м. В най-големия столичен квартал Люлин се предлагат няколко едностайни жилища с площ между 30 и 50 кв. м на цена от 26 000 до 32 000 евро.

Едностайно жилище в столичния квартал Оборище с площ 27 кв. м се продава от агенция "Мирела" за 27 000 евро, а в Студентски град можете да закупите едностайни, двустайни и тристайни жилища в модерна жилищно-административна сграда за 950 евро за кв.м. Някои от офертите се предлагат с намалена цена без комисионна за агенцията и с възможност за кредитиране.

Най-евтините жилище в момента се предлагат в квартали като Илиянци, където средната цена на едностайните жилища е 542 евро, а на двустайните - 507 евро. Подобни са цените и в съседните квартали Обеля 1 и 2 и Лев Толстой, където средните продажни цени са между 575 и 770 евро за кв.м., сочат данни на imoti.net.

В Люлин 1 са най-евтините средни цени, като едностайни жилища се предлагат за 638 евро за кв. м, а двустайните и тристайни за съответно 654 и 617 евро за кв.м. Най-скъпият район в столицата е Оборище, където средните цени за едностайно жилище са 2222 евро за кв.м., а двустайните и тристайни апартаменти се предлагат съответно за 1378 и 1786 евро за кв. м.

Източник: Profit.BG

Няма коментари:

Популярни публикации

Ако Вие търсите да закупите или да наемете имот

Вижте нашите най-атрактивни предложения:


Продажба на имоти - продава имоти до 50 000 EUR!


Имоти под наем - под наем до 300 EUR!


Eксклузивни оферти за продажба на имоти БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!



Можете да се информирате за новостите на пазара на недвижими имоти: новини за имоти,

както и за нашите най-нови предложения: последни оферти за имоти


А ако искате да ги получавате редовно и без усилие – абонирайте се за новините и за офертите с вашия RSS рийдър: RSS Новини ; RSS имоти


последни новини

последни оферти в София

Популярни публикации

My "Недвижими имоти" Bundle

търсене в този блог

Headlines

Новини: