вторник, 1 декември 2009 г.

Няма криза за качественото строителство


Качественото строителство, комбинирано с добро проектиране, няма да загуби клиентите си, каза главният архитект на София Петър Диков.
Диков бе сред официалните гости на откриването на есенното изложение за луксозно строителство и обзавеждане V.I.P. Property Exhibition в зала Флоримонт Експо-София.
От моята практика знам, че има три важни компонента в строителството - локация, локация и пак локация. Много се говори за криза в продажбата на имоти, но в София такава няма. Градът не е загубил атрактивността си през последните месеци. Само фирмите, които работят под средния клас, вече нямат шанс, допълни арх. Диков.
На въпрос на журналисти дали ще има последствия с имотите в София, които се обитават от години без разрешение за ползване, той отговори: «Десетки хиляди са тези имоти в столицата и за тях собствениците не се плащат никакви данъци. Но от януари започваме строги санкции към нарушителите - със спиране на ток и вода, за да може държавата да събере данъците си“.
Един от символите на луксозното строителство у нас - изпълнителеният директор на “Артекс инженеринг“ АД арх. Весела Мирянова, също потвърди, че няма спад на търсене в луксозния жилищен сегмент.
Луксът не е противоположност на бедността, а на вулгарността. Естетиката и красотата са необходими на всеки един от нас. Търсенето на луксозните жилища не е намаляло през тази година, напротив. В нашите комплекси дори има тенденция за търсене на имоти с все по-голяма квадратура. В «Стела Бояна” най-бързо бяха изкупени апартаментите от 200 кв.м, каза още арх. Мирянова.
Криза в луксозното строителство няма и според компания «Five Star Investments”, която е гостувала на най-големите форуми за имоти в света, но за първи път участва на изложение в България. Фирмата, която след Варна и Москва, готви откриването на офис и в Санкт Петербург, представя луксозни имоти не само в България, но и в Испания, Франция, Италия, Канарските острови и Щатите. Там българите имат шанс да стана съседи на холивудски звезди и на руски олигарси.
Сред най-атрактивните проекти на изложението е затвореният 4-звезден луксозен комплекс, със собствен СПА-център, фитнес, козметичен център и дори ски-гардероб, който бъде изграден близо до резиденция Бояна - Апартаментен хотел «Берлин Парк Витоша”. Той е представен от Уолтън Асошийтс Еко ООД. Най-уникалният проект в изложението е първият не само в България, но и в Европа Арт Бутик Комлекс «Живата вода”. Уникалният комплекс, който вече е почти завършен във варненския кв. Виница, разполага с хотелска част с 27 апартамента и стаи, СПА- център, медицински център, конферентна зала, арт център и дори училище за старинни занаяти. Дизайнът е в античен средиземноморски стил с архитектурни и декоративни детайли от Тоскана.
В изложението дебютират луксозните жилищни комплекси Айсберг в Боровец, Форест Глейд в Пампорово и Four Seasons в Бояна, представени от фирма Веко Груп. Сред участниците е и най-новият хотел в Девин - 5-звездният Персенк, който преди дни получи престижната награда «Балнеоложки хотел на годината”.
Един от специалните участници в изложението - Стоян Стойчев от българо-немското инженерингово дружество «Биркан и Нолте” АД, направи акцент върху екологичните проекти за водоснабдяване и канализация. Вторият специален гост на V.I.P. Property Exhibition е международният проект Франция - България Енерджи, представен от г-н Франк Ледукю, директор на кабинета на община Париж.
Българите вече имат условия да живеят като холивудски звезди, а заради атрактивните си цени луксозните имоти намират все повече купувачи, споделят главните мениджъри на агенция ВИП Комюникейшън Патриция Кирилова и Нина Николова, които са организатори на V.I.P. Property Exhibition.
В изложението, организирано от ВИП Комюникейшън, са включени най-успешните български фирми за строителство и обзавеждане.

Източник: Expert.Bg


Няма коментари:

Популярни публикации

Ако Вие търсите да закупите или да наемете имот

Вижте нашите най-атрактивни предложения:


Продажба на имоти - продава имоти до 50 000 EUR!


Имоти под наем - под наем до 300 EUR!


Eксклузивни оферти за продажба на имоти БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!



Можете да се информирате за новостите на пазара на недвижими имоти: новини за имоти,

както и за нашите най-нови предложения: последни оферти за имоти


А ако искате да ги получавате редовно и без усилие – абонирайте се за новините и за офертите с вашия RSS рийдър: RSS Новини ; RSS имоти


последни новини

последни оферти в София

Популярни публикации

My "Недвижими имоти" Bundle

търсене в този блог

Headlines

Новини: