петък, 11 декември 2009 г.

Имотният сектор излиза от кризата

Повече от година след началото на кризата, почти няма страна, която да не е пострадала от спада на цените на недвижимите имоти, показва проучване на специализираната агенция ФНАИМ (FNAIM), цитирно в икономическото електронно издание Capital.fr.

Според публикацията пазарът на недвижими имоти вече започва да се съвзема в световен мащаб. След прегряването през годините преди кризата, сривът бе жесток в страните от Източна Европа: Украйна (-34 на сто), България (-28 на сто) и Русия (-10,8 процента), изтъква изданието.

Американският, британският и испанският пазар на недвижими имоти се е свил с между 8 и 10 процента от една година. Единствено няколко местни пазара са се отървали относително леко от бурята в сферата на недвижимите имоти. Благодарение на градове като Венеция, Флоренция и Рим, цените в Италия са нараснали средно с 3,1 на сто. А заради голямото търсене на средните класи и недостигът на жилища, пазарите в Китай и Бразилия също не са пострадали, отчитайки увеличение съответно с 2,6 и 5 процента.

От септември се наблюдава съживяване на продажбите и забавяне на спада на цените на жилищата в световен план. С изключение на търговските площи, секторът излиза от кризата, отбелязват експерти. Единствено увеличение на безработицата и натискът за замразяване ан заплатите биха могли отново да се отразят негативно на пазара догодина, заключава публикацията.

Няма коментари:

Популярни публикации

Ако Вие търсите да закупите или да наемете имот

Вижте нашите най-атрактивни предложения:


Продажба на имоти - продава имоти до 50 000 EUR!


Имоти под наем - под наем до 300 EUR!


Eксклузивни оферти за продажба на имоти БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!



Можете да се информирате за новостите на пазара на недвижими имоти: новини за имоти,

както и за нашите най-нови предложения: последни оферти за имоти


А ако искате да ги получавате редовно и без усилие – абонирайте се за новините и за офертите с вашия RSS рийдър: RSS Новини ; RSS имоти


последни новини

последни оферти в София

Популярни публикации

My "Недвижими имоти" Bundle

търсене в този блог

Headlines

Новини: